حضرت معصومه سلام الله عليها مقام عصمت داشته اند .
گزيده اي از سخنراني استاد اخلاق بزگوارمان سركارخانم شيرازي عزيز پيرامون بي بي معصومه سلام الله عليها :
حضرت معصومه سلام الله عليها مقام عصمت ( عصمت تشريعي )داشته اند .
ما در طول تاریخ تشیع سه زن داریم که اگر این سه بانو در طول 250 سال امامت نبودند الان شیعه ای نیز وجود نداشت. این سه عبارتند از : حضرت فاطمه (س) ، حضرت زینب (س) و حضرت معصومه (س). حضرت زهرا در دفاع از ولایت ، حضرت زینب (س) در حمایت از ولایت و حضرت معصومه (س) در تثبیت ولایت نقش اساسی داشته اند.
بعد از رحلت بانو فاطمه معصومه (س) عده ای از قمی ها برای عرض تسلیت خدمت امام رضا (عليه السلام ) میرسند و حضرت رضا (عليه السلام ) به آنها این روایت را میفرمایند : « مَن زارَ المَعصومه بِقم کَمَن زارَنی » هرکس معصومه را در قم زیارت کند ، گویی مرا زیارت کرده است.
این اولین بار بود كه امام رضا (ع) ایشان را به نام معصومه خواندند و این دلیل دارد. یک امام معصوم ، مصون از خطا و اشتباه و گزافه است. چرا امام رضا (ع) نفرمودند مَن زارَ الاختی…. کسی که خواهرم را زیارت کند … یا مَن زارَ فاطمه بنت موسی بن جعفر… ؟؟؟؟؟
اینکه امام (ع) خواهرشان را معصومه خواندند به این معنی است که به معصوم بودن ایشان اشاره دارند و بیان میکنند که این بانو به مقام عصمت رسیده است.
سوالی که اینجا مطرح میشود این است که ما فقط چهارده معصوم داریم ، پانزده معصوم که نداریم!!!!! جواب این است که در مباحث کلامی دو نوع عصمت مطرح میشود : عصمت تکوینی و عصمت تشریعی . در عصمت تکوینی فقط چهارده نفر داریم و بس. اما عصمت تشریعی عصمت ذاتی نیست بلکه میتوان با بندگی خدا و عبودیت و پرهیز از گناه و مراقبه به آن رسید و کسانی هستند که به مقام عصمت رسیده اند. مانند حضرت ابولفضل (ع) ، حضرت زینب (س) و… که جزء چهارده معصوم نیستند اما به مقام عصمت رسیده اند. حضرت معصومه (س) هم جزء همین دسته اند.
پس تا اینجا متوجه شدید که حضرت فاطمه معصومه(س) مقام عصمت داشته اند. به همین دلیل نیز زیارت نامه ایشان را خود امام رضا (ع) انشا فرمودند. در زیارت نامه نوشته اند که ” یا فاطِمة اِشفَعی لي فِی الجنة ” پس ایشان به دلیل عصمت در پیشگاه خداوند شأنی دارند ” فَإنّ لَکَ عِندَ اللّه شأنا مِن الشأن ” و به همین دلیل خداوند به ایشان مقام شفاعت را عطا کرده اند.
“یا فاطمة اِشفَعی لي فی الجنه ” همانطور که از عبارت فی الجنه برمی آید حضرت معصومه شفاعت را در بهشت انجام میدهند نه قبل از بهشت وگرنه امام رضا (ع) می نوشتند اِشفَعی لي بالجنه. (شفاعت قبل از بهشت مخصوص امیرالمومنین و حضرت فاطمه (س) است.) این شفاعت در بهشت مشخص می کند که بهشت دارای درجاتی است که بعضی از آنها با شفاعت معصوم قابل دستیابی است.
بسیاری از انسان ها در روز قیامت به بهشت خواهند رفت اما در چه مرتبه ای از بهشت خواهند بود؟؟؟؟؟
مهم این است که در بهشت همنشین پیامبر(ص) و اولیای خدا و معصومین (ع) باشیم. برای رسیدن به این مرتبه از بهشت به شفاعت حضرت فاطمه معصومه (س) نیازمندیم. فردی خواب میرزای قمی را دید(قبر ایشان در شیخان است) در خواب میرزای قمی فرموده بودند شفاعت اهل قم دست من است ، اما شفاعت کل عالم دست حضرت معصومه(س) است. گفته بودند برای حاجت های کوچکتان پیش من بیایید اما برای حاجت های بزرگتان پیش بانو فاطمه معصومه(س) بروید.
پس می بینید که این بانو مقام بسیار بالایی دارند. مقام بندگی خدا را دارند. ممکن است مقام حضرت زهرا (س) از ذهن ما بسیار دور باشد. اماحضرت معصومه برای ما مثالی دست یافتنی تر هستند. ایشان با اینکه عصمت ذاتی نداشته اند به این مقام بسیار بالا رسیده اند در حالی که ایشان سن کمی هم داشته اند و در جوانی از دنیا رفته اند.
متن كامل سخنراي در سايت تربيت مدرس صديقه كبري سلام الله عليها مي باشد . در صورت تمايل مطالعه بفرماييد داراي مطالب مهم وارزشمندي است .